JOS VAN DER LANS - COLUMNS

Columns heb ik sinds eind jaren tachtig voor een flink aantal bladen geschreven. Drie jaar lang verzorgde ik wekelijks een column voor het Nijmeegse Universiteitsblad KU Nieuws, één jaar lang vulde ik een pagina in De Psycholoog en van het Tijdschrift voor Gezondheid en Politiek mocht ik mij drie jaar columnist noemen. Twee jaar mijmerde ik maandelijks over de opvoeding van mijn kinderen in J/M. Voor het tijdschift Dans schreef ik zes jaar lang columns (van 2004 tot 2010). Tussen 2004 en 2014 was ik columnist van het Aedes Magazine, totdat de hoofdredacteur tot twee keer toe een column weigerde te plaatsen. Sinds 2017 schrijf ik over dezelfde onderwerpen in Huurpeil, het kwartaaltijdschrijft van de Woonbond. Mijn vaste stek is inmiddels al meer dan 25 jaar het Tijdschrift voor sociale vraagstukken, waar ik zo'n 250 columns voor heb geschreven.

Buiten deze vaste afspraken komt er elk jaar wel weer wat langs: een tijdschrift, een redactie, mensen die een bundel samenstellen, mensen die op zoek zijn naar een gastcolumnist of een columnist voor een jaar. Op deze pagina vindt u - vanaf 2002, klik op het pijltje naast het witte blokje hieronder- - de resultaten, zij het dat het niet helemaal compleet is. U kunt de columns ook per tijdschrifttitel raadplegen; dan moet u hier rechts op één van de knoppen klikken.

Van onderop Over burgers, professionals, ambtenaren en bestuurders Ben Sajet, een leven lang sociale geneeskunde Ontsnappen aan aanbesteden Canon Beroepsverenigingen Sociaal Werk cover marktwerking voorbij De Key 150 jaar Buurtcooperatie Oostelijk Havengebied verhalen over de 3D's Canon Sociaal Werk Beter Buren Broodfonds Wikidstad Tolhuistuin Sociale vraagstukken Stichting Eropaf De Groene Amsterdammer Manifest Jaren Zeventig
Columns: Selecteer columns uit het jaar
2024-04-TSV-column-DE_LAATSTE.pdf
2024-04-socialevraagstukken_-_vercookiesering_van_soociaalwetenschappelijk_onderzoek.pdf
2023-10-TSV-Grensoverschrijdend.pdf
2023-07-TSV-Oude-nieuwe-vrijgestelden.pdf
2023-05-Huurpeil-verkeerd-verleden.pdf
2023-03-TSV-gewoon-verbieden.pdf
2022-10-27-UWV-afscheid-Tof-Thissen.pdf